Onze Trainers

50 jaar ervaring, gebundeld in het familiebedrijf IPBO.

Joost Nap

Al meer dan 20 jaar werkzaam binnen het IPBO.
Met zijn psychosynthese achtergrond en 2 jaar Hawaïï, benoemt hij eenvoudig wat zichtbaar is. In Jip en Janneke-taal vertelt hij de ingewikkelde werkzaamheden van lichaam, gevoel en gedachten. Hij laat je ervaren hoe het voelt en waar.

Caspar Nap

Na 45 jaar werken met mensen vanuit o.a. fysiotherapie, haptonomie, psychosynthese en Hawaiiaanse spiritualiteit vindt Caspar het nog steeds leuk om kennis te delen.

Zijn uitgangspunten zijn verdiept en gaan langs de lijn van wat zijn leermeester Abraham Kawaii ooit zei: ”It is better to do nothing and be totally present, than to do a lot without presence”.

Het gaat hem vooral om aanwezig zijn met wat is en niet meer om wat weg moet.

Daarover leren en op focussen geeft voldoening en een vervuld leven.

José Nap

Zij is werkzaam geweest als schoolmaatschappelijkwerkster, heeft 30 jaar als psychosynthese gids in haar eigen praktijk gewerkt ( IPBO.nl).

Sinds 2001 geeft ze op verzoek van Kahuna Abraham Kawaii 10 daagse Interne Transformatie Trainingen waarin o.a. betekenis wordt gegeven aan de unieke weg die het individu  gaat. Waarom klachten nodig zijn.  Hoe die begrepen kunnen worden om de dieper liggende waarden te begrijpen en ontwikkelen.

De training is een reis en wordt begeleid door de gehele staff. 

Annabel Nap

De nuchtere observeerder en luisteraar die je echt ‘ziet’. Onderdeel van de staff sinds 2003 waar de kneepjes van het vak met de figuurlijke paplepel zijn ingegeven en doorgegeven.

Deze authentieke kennis en kunde vormde de basis voor haar interesse in de mens & z’n gedrag en zorgde ervoor dat ze vanaf 2003 als gecertificeerd klinisch psycholoog aan de slag is binnen het IPBO met trainingen en coachings.

Met een liefde voor (het coachen van) teamsporten is de focus op groepsdynamica niet meer weg te denken.

With compassion, everything becomes family: the good, the bad and the ugly.

Kahu Abraham Kawaïï
Kahuna