Over Joost

“Life is about who you are, not what you do”

Kahu Abraham Kawaïï
Kahuna

Ik ben Joost Nap , 42 jaar oud. Geboren en getogen in Rotterdam, Nederland. Opgegroeid op het Noordereiland. Op mijn 19de de wereld in getrokken en veel gereisd en gezien. Noemenswaardig is mijn 2 jaar op Hawaii waar ik het voorrecht had opgeleid te worden en te trainen met kahuna Kahu Abraham Kawaii. Kahu Abraham Kawaii is de grondlegger van het Hawaiiaanse gedachtengoed die Europa bekend maakte met o.a. Lomi Lomi lichaamswerk. Dit lichaamswerk werd ingezet om emoties en gedachten weer op één lijn te krijgen. Een boeiende en inspirerende periode waar ik op veel levensvraagstukken een antwoord kreeg.

Terug thuis heb ik 5 jaar psychosynthese in Utrecht gestudeerd en na vele masterclasses haptonomie met topper Ted Troost, ook haptisch benaderbaar. Haptonomie maakt fysiek voelbaar wat er in en rondom je lichaam gaande is. Emoties en gedachten worden losgemaakt die vast zijn komen te zitten in het lichaam. We geven hiermee betekenis aan lichamelijke klachten om zo te werken aan psychisch welzijn.

In 2012 bracht een jonge liefde mij naar het prachtige Kasterlee, België. Daar woon ik nu met mijn twee zonen in de bossen van de Kempen.

Zelf opgegroeid bij ouders met een voorliefde voor persoonlijke ontwikkeling en begeleiding wat resulteerde in hun eigen instituut IPBO. Met een vader als haptonoom en een moeder als Psychosynthese therapeut ben ik zelf prettig gestoord, een tikkeltje eigenwijs maar begrijp ik de werkzaamheden van lichaam, gevoelens en denken als geen ander.

Met de pap lepel ingegoten leerde ik de kneepjes van het vak. Ondertussen ben ik zelf al meer dan 20 jaar werkzaam als psychosyntheticus en team innovator en heb ik veel ervaring met het geven en begeleiden van groepstrainingen, bedrijfsevenementen, teamvormingen en persoonlijke trajecten.

Het lichaam liegt niet.

Ted Troost

Haptonoom