Wat is Haptonomie?

Haptonomie houdt zich bezig met voelen van het lichaam door aanraking. Daardoor wordt het zelfbewustzijn, zowel lichamelijk als geestelijk, vergroot. Je kan daardoor in contact komen met je lichamelijke blokkades. Wanneer de blokkades voelbaar worden is het mogelijk gevoelens naar boven te laten komen en deze te verwerken en een plaats te geven in je leven. Je wordt je bewust van je relaties met andere mensen en hoe jij daarin staat. Je leert naar jezelf te luisteren en naar wat je lijf je vertelt. Vaak is het moeilijk om te voelen en makkelijker om te begrijpen en te verklaren met je hoofd. Binnen de haptonomie wordt duidelijk dat luisteren naar je gevoel goed is en dat je daarop mag vertrouwen. Je zelfbewustzijn wordt vergroot en je neemt de verantwoordelijkheid voor je eigen leven in je eigen handen.


Voor wie is Haptonomie?

Haptonomie is geschikt voor iedereen die openstaat voor lichamelijk contact of juist wil leren contact te maken met zichzelf en anderen.Hoe ziet een sessie eruit?

Een sessie duurt zestig minuten en is individueel. Een sessie begint meestal met een gesprek. Daarna is tijd voor het werken met het lichaam. Er wordt meestal geëindigd met een gesprek over de ervaringen.Wat kost een sessie Haptonomie?
Een sessie kost € 60


Nog vragen?

Bel naar 0032 488 14 14 71 of stuur een e-mail via
info@ipbo.be.