Wat is Psychosynthese?

Psychosynthese vormt een synthese van vele tradities. De meeste Oosterse benaderingswijzen gaan over de spirituele kant van de mens. Het Westen richt zich meer op de persoonlijkheid. Psychosynthese wil de mens als geheel blijven zien en ieder aspect de aandacht geven die het nodig heeft. Ons leven is voortdurend aan veranderingen onderhevig en elke verandering betekent een overgang. Dit groeiproces voltrekt zich soms bewust maar ook vaak onbewust. Het heden voldoet niet meer. Je wilt je toekomst anders gaan inrichten. Soms gaan die veranderingen subtiel, lijkt alles als vanzelf te gaan, vloeiend en vlekkeloos. Andere keren brengen ze ons volledig uit ons evenwicht. Wat zich op een bepaald moment in iemands leven wilt ontvouwen of manifesteren is niet zomaar of toevallig. Het toont ons wie we in onze stille grootsheid kunnen zijn.
Psychosynthese begeleidt mensen bij dit unieke en individuele leerproces van loslaten en opnieuw weer openstaan. De psychosyntheticus begeleidt je en loopt met je mee tijdens je innerlijke zoektocht. Hij / zij helpt je om naar jezelf en de wereld te kunnen kijken en gaat met je op zoek naar nieuwe, ruimere perspectieven. Elke manier van kijken brengt nieuwe inzichten die bij jouw ontwikkeling kunnen helpen.
Het is nodig dat je jezelf vragen durft te stellen, eerlijk durft te zijn en de bereidheid hebt oude patronen die niet meer dienen, los te laten.
Het IPBO kan je begeleiden bij het verwezenlijken van jouw mogelijkheden en helpen herinneren wat het meest waardevol is voor jou en het nauwst aan je hart ligt. Jouw ontwikkeling komt op deze manier jezelf, maar ook je medemens ten goede.Voor wie is Psychosynthese?

Kijk in het menu onder het kopje ‘voor wie?’, voor meer informatie.Hoe ziet een sessie eruit?

Een sessie duurt zestig minuten en is meestal individueel. Bij begeleiding van ouders wordt, afhankelijk van de vraag, bekeken welke setting het meest geschikt is (één ouder, twee ouders, al dan niet samen met het kind).

Een sessie bestaat voornamelijk uit een gesprek in combinatie met technieken als visualisaties, meditaties, creatieve of fysieke oefeningen, afhankelijk van waar jij tijdens een sessie de voorkeur aan geeft of aan toe bent.Wat kost een sessie Psychosynthese?

Een sessie kost € 60.


Nog vragen?

Bel naar 0032 488 14 14 71 of stuur een e-mail via
info@ipbo.be.